Werkwijze

Mijn werkzaamheden als haar- en hoofdhuid specialist liggen globaal tussen die van de dermatoloog en de kapper in. Een serieuze wetenschappelijke benadering in een prettige sfeer met persoonlijke aandacht en met een kop koffie of thee. Het is een laagdrempelige mogelijkheid om problemen aan de buitenkant van je hoofd te laten onderzoeken door iemand die hiervoor is opgeleid en verder kijkt dan je kapper. Denk hierbij o.a. aan roos, jeuk, oneffenheden, psoriasis en overmatige vetafscheiding. Er is aandacht voor de conditie van het haar zelf en tevens kan ik je begeleiden bij verschillende soorten alopecia (kaalheid) en bij haaruitval vóór, tijdens en na een chemotherapie.

Bij het vroegtijdig constateren van eigenaardigheden kan een probleem vaak snel worden verholpen, zodat hiermee een tijdelijk traject (of levenslang) met hormoonzalven van de dermatoloog voorkomen kan worden, om maar een voorbeeld te noemen. Wanneer een oplossing van een probleem buiten mijn bereik ligt en er toch medische zorg nodig is, dan zullen mijn bevindingen op papier worden gezet voor de huisarts, die hiermee gericht actie kan ondernemen. 

Zoals je in de navigatiebalk ziet, is er een verdeling van de “hoofdzaken” die ik behandel in mijn praktijk.
De wijze van aanpak van deze verschillende behandelingen is min of meer wel gelijk en kent de volgende fasen;

 1. Intake / Analyse
  Eerst wil ik graag weten hoe je zelf over de klacht denkt en wat je er eventueel al aan gedaan hebt.
  Vervolgens bekijk ik de hoofdhuid en haren zorgvuldig. Daarna nog eens 200 keer vergroot met een hairscope. Dit is te zien op een beeldscherm, waarbij je zelf ook mee kunt kijken. Na het vaststellen van de symptomen volgt een advies en behandelplan.
 2. Praktijkbehandeling
  Je kunt er voor kiezen om direct de geadviseerde behandeling te laten uitvoeren. Deze bestaat meestal uit 3 of 4 fasen, waaronder een cleanser/wasmassage, (meerdere) scalp-of hair treatments en een afsluiting. Met deze totale behandeling leggen we een goede basis en laat ik je vervolgens zien hoe je dit zelf kunt onderhouden.
 3. Advies voor thuis
  De bovengenoemde fasen zijn belangrijke stappen om je haar- of hoofdhuid probleem aan te pakken, maar het zal weinig resultaat opleveren als het hierbij blijft. Verbetering kun je wel verwachten als je zelf ook het gegeven advies opvolgt, waarbij ik zal uitleggen op welke wijze je dit mag doen en met welke dermatologische producten.
 4. Vervolganalyse
  Omdat het belangrijk is om het effect van de inspanningen te meten, maken we een vervolgafspraak. Opnieuw wordt het geheel zorgvuldig onderzocht en hopen wij te kunnen constateren dat het probleem is verminderd of zelfs is opgelost. Indien nodig kunnen we het behandelplan en advies bijstellen.

Tarieven:

Fase 1  Gratis
Fase 2  15,-- euro
Fase 3  Verschillend per product
Fase 4  Gratis
Behandeling zoals föhnen / stylen e.d. op aanvraag