Hoofdhuid

Veel voorkomende hoofdhuidproblemen die in de praktijk worden behandeld zijn;

Eczeem

Is een huidziekte waarbij de huid een chronische ontstekingsreactie vertoont, wat zorgt voor jeuk en roodheid. Bij acute eczeem ontstaat roodheid, zwelling en blaasjes. Bij chronische eczeem neemt de roodheid af, er is meer schilferige huid aanwezig en de huid is droger.

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelen. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornis, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

Seborrheic Dermatitis

Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meest last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoon gerelateerd.

En ook bij Ringworm (ronde rode plekken), Folliculitis (ontsteking van de haarzakjes), Berg of Seborroïsch eczeem (vettige gele laag), etc…..

Praktijk Haar & Hoofdhuid kan je begeleiden om bovenstaande te laten verminderen of wellicht te laten verdwijnen. Neem gerust contact met me op.