Haarverlies

Veel voorkomende haaruitvalproblemen die in de praktijk worden behandeld zijn;

Alopecia androgenetica

Een mannelijke vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Bij mannen die vatbaar zijn voor alopecia androgenetica kan haaruitval beginnen op elk moment na de puberteit. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij de inhammen die langzaam uitbreiden. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze.

Alopecia areata

Alopecia areata veroorzaakt ongelijkmatige haaruitval. Het is meestal gelokaliseerde haaruitval op de hoofdhuid, maar treedt ook op bij andere delen van de huid met haargroei.

Trichtillo

Neiging tot uittrekken van eigen hoofdhaar.

Andere oorzaken

Shock / Trauma, Medicatie, Erfelijkheid, Menopauze of Ouderdom.

Praktijk Haar & Hoofdhuid kan je begeleiden om bovenstaande te laten verminderen of wellicht te laten verdwijnen. Neem gerust contact met me op.

Ook voor begeleiding bij Chemotherapie, Haartransplantatie en Haarwerk. Uitleg hieronder;

Chemotherapie    

Afhankelijk van de chemotherapie (cytostacia) kan het haar uitvallen. Er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam. Dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam. De haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil, waardoor het uitvalt. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Tevens wordt de hoofdhuid droger waardoor vaak schilfering ontstaat.
Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk. Na de kuur duurt het enkele weken voordat het weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.
Een behandeling in praktijk Haar & Hoofdhuid ondersteunt het stimuleren van nieuwe haargroei en draagt bij om de conditie van de hoofdhuid en de haren te optimaliseren. Hiermee komt het haar in de meeste gevallen sneller terug en in een betere kwaliteit. Daarnaast zullen de schilfers en de onvermijdelijke jeuk verminderen of verdwijnen. Aangeraden wordt om reeds te starten met deze behandeling vóór de chemo-behandeling.

Haartransplantatie

Bij een overweging om je eigen haar van het achterhoofd te verplaatsen naar het dunner wordende  of kale gedeelte van je schedel, kan ik begeleiden om je de juiste keus te laten maken in de vele mogelijkheden. Ik heb me bij meerdere klinieken laten informeren en iedereen roept dat ze de beste methode toepassen. Door de bomen het bos niet meer zien is hierop van toepassing. Ik heb daar inmiddels een helder beeld van en kan je objectief informeren.

Haarstuk of pruik

Bij praktijk voor Haar & Hoofdhuid is bewust gekozen om het onderdeel haarwerk niet zelf uit te voeren. Uiteraard kan ik je wel adviseren waar je hiervoor het best terecht kunt. De “betere” adressen zijn bij mij bekend.