Haarverbetering

Praktijk voor Haar & Hoofdhuid kan ervoor zorgen dat je haar in een perfecte conditie komt;

Reparatie

Na een chemische behandeling zoals kleuring, blondering of een omvorming kan het haar flink beschadigd zijn. Ook door het gebruik van verkeerde shampoos en allerlei maskers die het haar meer geweld aan doen dan waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn, kan het haar er desastreus uit zien. Daarnaast bestaat er ook mechanische beschadiging door o.a. te ruw doorkammen en thermische beschadiging door de hete krul- of stijltang, zonder gebruik van een goede beschermingslotion. Middels een intensieve behandeling kan ik je haar weer repareren, zodat het gezond wordt en er weer glanzend uit gaat zien. Het haar bestaat voor 80% uit proteïne, voor 10% uit vocht en voor de overige 10% uit allerlei kleine bestanddelen zoals bijvoorbeeld melanine (=pigment) 0,5%, …., …. De belangrijkste twee: Natuurlijke gehydroliseerde proteïnen en vochtvasthouders kunnen in het haar gezet worden met een eenmalige behandeling. Ook voor een keratinebehandeling kun je in de praktijk terecht.

Volume

Wie wil er geen volle haardos? Jouw haardikte is een genetisch gegeven. Toch kan ik met een behandeling de individuele haarspriet dikker laten worden. De ruimte in de schubbenlaag van het haar wordt hierbij opgevuld. Daarnaast kan ik de totale volume van je haar meer laten lijken, door je een goed stylingsadvies te geven.

Verzorging

Haar- en hoofdhuidverzorging begint met het gebruik van een goede shampoo, als basis bedoelt om het geheel zorgvuldig te reinigen. In een supermarkt- en drogisterij shampoo zit helaas het schoonmaakmiddel zeep. Wanneer je jouw gezicht wast met zeep, zal je hebben ervaren dat de huid hierna te droog wordt. Zeep droogt dus sterk uit. De huid heeft door cel vernieuwing een herstellend vermogen, zodat de schade beperkt blijft, maar het haar heeft dit niet en zal bij iedere wasbeurt steeds slechter in conditie raken. Ik gebruik dermatologische shampoos zonder zeep. Hierdoor kun je zelfs iedere dag of vaker het haar behoedzaam reinigen. Daarnaast hebben deze shampoos ook toevoegingen die je haarprobleem kunnen oplossen. De treatments in mijn praktijk en voor thuisgebruik brengen deze toevoegingen in versterkte mate, zodat het haar in conditie zal toenemen.

Praktijk voor Haar & Hoofdhuid kan je begeleiden om bovenstaande te laten verbeteren. Neem gerust contact met me op.